Aşkın Ömrü Kaç Yıldır?



Hiç Frederic Beigbeder okudunuz mu? Okumadınızsa hemen kitapçınıza koşun, "Aşkın ömrü üç yıldır" adlı romanını alın, bir çırpıda okuyun. Buna garanti verdiğim için "bir çırpıda okuyun" diyorum. Kadınların erkekler, erkeklerin kadınlar hakkındaki fikirleri değişecek garanti veriyorum. Genellemelerinizden kurtulacak, aşka eleştirel yaklaşacak, özeleştirinizi yapmaya başlayacaksınız. Kendinize itiraflarda bulunacaksınız belki de. Satırlar arasında gezinirken aşkın "ne menem" bir şey olduğunu anlayacaksınız. Kitap, bir erkeğin aşk hakkındaki fikirlerin anlatması bakımından kadınlar için bulunmaz fırsat. Yıllar yılı beynimize şırınga edilen "aşık kadın, mağrur erkek" masallarından kurtulmanıza yarayacak. Satırlar arasında gezinirken bazen gülecek, bazen üzülecek ama çoğu kez şaşıracaksınız. Sizin için kitaptan bazı cümleler seçtim. Okuyun ve kararınız verin.

"XX. Yüzyıl'da aşk çalmayan bir telefondur".
"Aşk, solunum sorunlarının kaynağıdır."
"Belden aşağı bir hikaye, bir aşk hikayesine dönüşebilir ama tersi son derece ender görülür."
"İşte size, aşık olup olmadığınızı anlamanız için çok basit bir test: Yanınızda sevgiliniz olmadan geçirdiğiniz dört ya da beş saatin sonunda onu özlemeye başlıyorsanız, aşık değilsiniz demektir. Aşık olsaydınız, on dakikalık ayrılık hayatınızı kesinlikle katlanılmaz hale getirmeye yeter de artardı bile."
"En güzel bayramlar içimizde gerçekleşenlerdir."
"Bana aşkın bütün sorunu şu gibi geliyor: Mutlu olmak için güvenliğe ihtiyaç duyulurken, aşık olmak için güvensizliğe ihtiyaç duyuluyor."
"İnsan sahip olduğu şeyi arzulayamaz, bu doğaya aykırıdır. İşte, güzel evliliklerin bir gün çıkıp geliveren herhangi bir yabancı tarafından paramparça edilmesinin nedeni."
"Hangisi daha kötü: Sevmeden sevişmek mi, yoksa sevişmeden sevmek mi?"
"En güçlü aşk, paylaşılmayan aşktır. Hayatta, sizi sevmeyen birini sevmenizden daha kötü bir şey olamaz."
"Sizi seven birini sevmeniz narsisizmdir. Sizi sevmeyen birini sevmeniz ise aşk."
"Aşk, programlanmış tek hüsran, insanın yeniden yaşamak istediği tek öngörülebilir mutsuzluktur."
"Sivrisineklerin ömrü bir gündür, güllerinki üç gün. Kedilerin ömrü 13 yıldır aşkınki üç. Böyle işte. İlk yıl tutku, sonra bir yıl şefkat ve nihayet bir yıl can sıkıntısı."
"Bizim kuşak evlilik için fazla yüzeysel. McDonald's'a gider gibi evleniliyor. Sonra zap yapılıyor. Genelleşmiş zapping toplumunda, insanların hayat boyu aynı kişiyle yaşamalarını nasıl istersiniz?"
"Peri masalları, sadece peri masallarında vardır. Hakikat daha aldatıcıdır. Hakikat her zaman aldatıcıdır, herkes bu yüzden yalan söyler."
"İlk yıl eşyalar satın alınır.İkinci yıl eşyaların yerleri değiştirilir.Üçüncü yıl eşyalar paylaşılır."

1 Ekim 2009 Perşembe

1 Comment:

Turan kayseri said...

Mrhb ben turan kayseriden 174 boyundayim 34 yas 70 kilodayim sakin karsi tarafi daima anlayan biriyimdir kendime her konuda her bakimdan oldukca guveniyorum oncelikle arkadasliktaki amacin cok onemli oldugunu dusunuyorum her turlu arkadasligada acik oldugumu belirtmek isterim acik soxlu ne istedigini bilen ozgur kayseri nevsehir yozgat civari bir bayanla tanisma gorusmek isterim saygilar irtibat 05523367078